Scroll to top
© 2018, Sqriba
en nl

Zijn alle basisscholen hetzelfde?


Chiël Klinkenberg - 09/01/2019 - 0 comments

Vandaag wil ik jullie meenemen op mijn route langs een aantal basisscholen in Nederland.

Wie ben ik?

Eerst even voorstellen; ik ben Chiël Klinkenberg, 28 jaar oud, man van een prachtige vrouw en vader van een geweldige zoon. Voor Sqriba ben ik veel onderweg, zo kom ik bij basisscholen die geïnteresseerd zijn in ons product. Hier heb ik altijd onder het genot van heerlijke koffie een gesprek met soms 1,2, of zelfs 10 leerkrachten. Vaak vergezeld door Ib-ers, directeuren of directrices. Vervolgens hebben we 45 – 60 min een gesprek over schrijven, denk aan: waar lopen we tegen aan? is schrijven nog wel van deze tijd? Ook zien we een achteruitgang van de fijne motoriek bij kinderen. Een hoop gespreksstof waarbij elke school een andere denkwijze erop na houd. Erg leuk dus.

Het kind centraal

De reden waarom ik jullie vandaag mee wil nemen op deze reis komt neer op het volgende;
van alle scholen die ik heb bezocht is er vrijwel geen een hetzelfde, zoals hierboven al aangegeven wordt, heeft iedereen een eigen denkwijze. Uiteraard heeft elke school zijn eigen juffen en meesters met ieder een eigen gedachtegang die zich weer vertaalt in de ontwikkeling van de desbetreffende school.
Ondanks dat iedereen een eigen beeld heeft van hoe dingen gedaan moet worden en uit welke achtergrond dat ondersteunt moet zijn, heeft uiteindelijk iedereen dezelfde visie. Namelijk; de ontwikkeling van het kind staat centraal. Veel scholen hebben het zelfs op de voorgevel staan.

Digitalisering

En dit maakt elk gesprek ook leuk, de Sqriba is er om een oplossing te geven voor het probleem dat digitalisering met zich mee brengt. Doordat veel kinderen niet meer goed leren schrijven hebben zij een onderontwikkelde fijne motoriek. Dit resulteert in onzekerheid over het handschrift zoals beschreven in onze blog: twee vliegen in een klap. Schrijven voor de ontwikkeling van het kind is belangrijk en de Sqriba helpt daarin mee.

We geven allemaal les op een eigen manier, de essentie blijft hetzelfde. Een toekomst vol mogelijkheden voor onze kinderen op school. Daar willen wij onze steentje aan bijdragen.

Related posts

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *