Scroll to top
© 2018, Sqriba

Vandaag wil ik jullie meenemen op mijn route langs een aantal basisscholen in Nederland.

Wie ben ik?

Eerst even voorstellen; ik ben Chiël Klinkenberg, 28 jaar oud, man van een prachtige vrouw en vader van een geweldige zoon. Voor Sqriba ben ik veel onderweg, zo kom ik bij basisscholen die geïnteresseerd zijn in ons product. Hier heb ik altijd onder het genot van heerlijke koffie een gesprek met soms één, twee, of zelfs tien leerkrachten. Vaak vergezeld door Ib-ers, directeuren of directrices. Vervolgens hebben we 45 – 60 min een gesprek over schrijven. Denk hierbij aan: waar lopen we tegen aan?

  • is schrijven nog wel van deze tijd?
  • Ook zien we een achteruitgang van de fijne motoriek bij kinderen.

Een hoop gespreksstof waarbij elke school een andere denkwijze erop na houd. Erg afwisselend dus.

Het kind centraal

De reden waarom ik jullie vandaag mee wil nemen op deze reis, komt neer op het volgende;
van alle scholen die ik heb bezocht is er vrijwel geen een hetzelfde. Zoals hierboven al aangegeven wordt, heeft iedereen een eigen denkwijze. Uiteraard heeft elke school zijn eigen juffen en meesters met ieder een eigen gedachtegang, die zich weer vertaalt in de ontwikkeling van de desbetreffende school.
Ondanks dat iedereen een eigen beeld heeft van hoe dingen gedaan moet worden en uit welke achtergrond dat ondersteund moet worden, heeft uiteindelijk iedereen dezelfde visie. Namelijk, de ontwikkeling van het kind staat centraal. Veel scholen hebben het zelfs op de voorgevel staan.

Digitalisering

En dit maakt elk gesprek leuk! De Sqriba is er om een oplossing te bieden voor het probleem dat digitalisering met zich mee brengt. Doordat kinderen digitaal spelen, hebben zij een onderontwikkelde fijne motoriek. Hierdoor is de voorbereidende schrijfmottoriek bij veel kinderen niet adequaat. Dit resulteert in een minder leesbaar handschrift. Het oefenen van de schrijfvaardigheid is én blijft belangrijk voor de ontwikkeling van het kind, en de Sqriba helpt daarin mee.

We geven allemaal les op een eigen manier, de essentie blijft hetzelfde. Een toekomst vol mogelijkheden voor onze kinderen op school. Daar willen wij onze steentje aan bijdragen.

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *