Scroll to top

CVA-patiënten (Cerebro Vasculair Accident) moeten veel dingen opnieuw leren, ook schrijven. Wij ontwikkelden de Sqriba, een schrijfrobot die mensen het schrijven opnieuw aanleert. De Sqriba stuurt de schrijfbeweging en het letterspoor aan met een magnetische pen. Met repetitieve bewegingen wordt er een beroep gedaan op muscle memory.

Meneer Stiekema herstelde van een beroerte.
“In het revalidatiecentrum moest ik letters overtrekken op papier. Ik kwam niet verder dan onleesbaar gekras. Ik werd er emotioneel van. Ik bleef oefenen maar het resultaat was bedroevend en duwde mij verder in de depressie. Ik voelde me een analfabeet.”

Hij oefende zes weken met onze Sqriba schrijfrobot.
“Na de eerste ervaring voelde ik mijn rechterhand bijna automatisch de schrijfbewegingen maken. Ik was zo onder de indruk van het resultaat! Als ik vroeg wakker was zat ik ‘s morgens om 5 uur al achter de Sqriba. Het was een goede start van de dag want ik werd er blij van, in tegenstelling tot de schrijfperiode in het revalidatiecentrum.”

Toen deed hij zijn eerste 10 minuten test.
“Juf Nienke was tevreden, met name over het aaneengesloten ‘verbindend’ schrijven. Door de wedergeboorte van mijn schriftelijke communicatie kan ik ook weer ‘verbindend’ zijn. En voor een CVA-patiënt voelt dat als een wedergeboorte!”

Graag laten wij u kennis maken met de Sqriba middels een demo.
U kunt dan ervaren wat de Sqriba kan betekenen als onderdeel van een revalidatietraject.
Bent u geïnteresseerd? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op via (0341) 266 345 of onderstaand contact formulier:

[contact-form-7 404 "Not Found"]

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *