Scroll to top

Gisteren was een bijzondere dag.

Na jaren niet meer in de schoolbanken te hebben gezeten waren we als Sqriba aanwezig bij een schrijfles op de Katholieke PABO in Zwolle(KPZ).

Sabrine van Everdingen is Docent op de KPZ en al sinds het begin denkt ze met ons mee bij de ontwikkeling van de Sqriba. Hierdoor geeft zij en aankomende leerkrachten veel feedback over hun ervaringen met het oefenen op de Sqriba.

Nu was het tijd om de laatste versie van de Sqriba langs te brengen en te vertellen wat ze konden verwachten van de updates die wij hebben doorgevoerd. Op uitnodiging van Sabrine konden we aansluitend te gast zijn in een van haar lessen op school. En daar gingen we graag op in.

De schrijfles!

Terwijl we aan de tafel gingen zitten, kwamen de leerlingen er ook bij, Eerstejaars Pabo studenten.
Als ik mijn handgeschreven notities erbij pak ( een laptop tijdens een schrijfles kan natuurlijk niet). Dan neem ik jullie mee in de les aanvankelijk schrijven groep 3/4 instructietechnieken.

 

Hier kregen we les in een 10 stappenplan gebaseerd op de Russische leerpsychologie.

Zo hebben we geleerd we dat altijd moet ankeren aan de bestaande kennis met het maken van een letter. Dat we betekenis moeten geven aan de letter zodat kinderen het makkelijker tot zich nemen. Denk hierbij aan: hé deze letter zit ook in jou naam. Jouw favoriete dier begint met deze letter etc.

We kregen leuke trucjes mee om losmaak oefeningen te doen. Bijvoorbeeld “haal het kokosnootje uit de boom” hiermee kan je door de juiste pengreep te hebben met één hand je pen door je hand heen bewegen, zodat je uiteindelijk boven eindigt.

we zagen hoe belangrijk de reflectie en evaluatie is van de geleerde letters. En wat voor effect dat weer heeft bij kinderen.

 

Al met al hebben we een enorm leuke les gehad.

De Sqriba

De leerlingen die aanwezig waren in de les hebben aansluitend nog kunnen schrijven op de Sqriba, leuk om te zien dat we hier ook positief verbaasde gezichten konden meemaken van leerlingen die de Sqriba nog niet kende.

Vanuit Sqriba willen we Sabrine van Everdingen en alle leerlingen bedanken voor de ontvangst en leuke les.

Ook voor jou?

Wil jij ook gebruik maken van een Sqriba? Dat kan!

Vraag een demo of een proefplaatsing aan via: info@sqriba.com

Of vul dit formulier in.

 

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *